Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.
Waarom koffie na het eten?
Wanneer je in een restaurant aan het dineren bent gaat het vaak om 3-gangen. Eerst een voorgerecht, een lekker broodje, een soepje of een salade bijvoorbeeld, daarna het hoofdgerecht en als afsluiter een dessert. Na het dessert wordt er vaak ook nog een kopje koffie gedronken. Soms is het kopje koffie ook al het dessert. Vaak staan de diverse koffiesoorten die het restaurant aanbiedt ook al op de dessertkaart vermeld omdat veel mensen graag een kopje koffie drinken als ‘toetje’. Maar waarom eigenlijk?
Veel mensen starten de dag graag met koffie. Koffie bevat cafeïne en dat zorgt voor een oppeppend effect. Ook is cafeïne een verslavende stof en is de verslaving dus ook een van de redenen dat men graag zo vroeg mogelijk op de dag een lekker kopje koffie wil drinken. Zo sluiten we de dag ook graag af met een kopje koffie, althans, het avondmaal. Waarom drinken we graag koffie na het eten? Er zijn meerdere redenen voor. De stof cafeïne werkt oppeppend. Veel mensen kennen vast het gevoel van een zogenaamde ‘after dinner dip’. Het eten verteren kost energie waardoor dit dipje na de maaltijd vaak ontstaat. Het oppeppende effect van een kopje koffie kan je hierdoor heen helpen. Zo heb je weer energie om de avond te starten!
Vertering van het eten
Een espresso kan helpen bij de spijsvertering. Het eten wordt dus sneller door je lichaam verwerkt. Dit positieve effect van een kopje koffie na de maaltijd maakt dat velen graag voor een kopje koffie kiezen. Kies in zo’n geval wel een zwarte koffie of een espresso. Wanneer je namelijk voor een cappuccino of een latte macchiato kiest zorgt de hoeveelheid melk in deze koffie’s juist voor belemmering van het spijsverteringsstelsel.Koffie na het dessert?
Een dessert, oftewel ‘toetje’, is vaak een zoetige lekkernij. Een ijsje, stukjes fruit, crème brûlee, een chocolade brownie etc, dat zijn de zoetige toetjes die je vaak tegenkomt op de dessertkaart. Koffie is juist bitter. Een kopje zwarte koffie is dus een goed tegenwicht voor dit soort zoete desserts. Er zijn ook toetjes waar koffie in is verwerkt; koffiemousse, koffiebrownies, koffie macarons, cappuccino ijs en natuurlijk de welbekende tiramisu.Niet alleen in restaurants wordt gekozen voor koffie na de maaltijd. Ook thuis kiest men na het avondeten vaak graag voor een lekkere kop koffie. En waar is de koffie nou lekkerder dan thuis? Thuis zet je de koffie precies zoals je hem zelf het lekkerst vindt. Heb je plannen om buiten de deur te gaan eten en wil je graag je eigen koffie na de maaltijd? Neem je koffie dan gewoon eenvoudig mee in een thermoskan. De thermoskannen uit onze collectie zijn hiervoor ideaal. Zo blijft het warm en geniet je, waar dan ook, van de koffie uit je eigen koffiezetapparaat!
Geen reacties gevonden.